Top-skibyer til familier, par og grupper

22-03-2016 - Sarah Petersen

Hvorhen rejser europæiske familier, par og grupper på skiferie? Skirejsearrangøren SnowTrex har kigget nærmere på det og har ud fra 60.000 bookingdataer fundet frem til de vigtigste rejsemål. Favoritterne er Zillertal i Østrig samt Mauriennedalen og Belladonne i Frankrig.

Par elsker skiferie i Østrig. © Goodluz – shutterstock.de

Par i Zillertal

Det er et helt klart resultat: Størstedelen tilbragte der skiferie 2015/2016 i Østrig eller Frankrig. På international plan rejser par for det meste til Zillertal. „Verdens mest aktive dal“ har jo også en masse at byde på. Om det nu er sportslige aktiviteter, vilde fester eller afslapning i wellnesstempler. Mayrhofen er berømt for sit partyliv men samtidig også populær for sit dejligt skiområde og blev dermed booket mest af par. Blandt gæsterne var der også mange singles der rejsede sammen to og to. De satte kombinationen af skiløb og fest i fokus ligesom venner, der foretrækker at bo på et dobb.vær. med ½ pension frem for en 6-pers. lejlighed. Bag Mayrhofen efterfølger nabobyen Hippach i hitlisten, som er perfekt tilknyttet til skiområdet via Horbergbanen. I denne nydelsesby bor mal rolig og afslappet og hvis man alligevel har lyst til fest, er det ikke langt til Mayrhofen.

Familier og grupper booker i Frankrig

Rejsegrupper som familier eller venner tog for det meste til de franske skiområder. De hyggelige chaletbyer i Valmeinier i Mauriennedalen samt Chamrousse i den snesikre Belledonne tiltrak de fleste gæster. Byerne er overskuelige og indkvarteringerne billige men alligevel tæt på pisten. Det er for mange et overbevisende argument. I Valmeinier ligger pisterne ikke kun tæt på, men byder også på en masse afveksling. Skiområdet Galibier Thabor råder i alt over 150 pistekilometer og strækker over 2 dale helt til Valloire. I Chamrousse har man i alt adgang til 90 pistekilometer på et overskueligt areal, som har mange attraktive tilbud til familier. En anden fordel: Nedenfor Chamrousse ligger Grenoble, som er perfekt for en dagsudflugt.

Saint Sorlin finder man på tredjepladsen i hitlisten. Den skønne bjergby ligger direkte ved et af Frankrigs største skiområder: Les Sybelles med 310 pistekilometer. Skiregionen blev endda udmærket med kvalitetsmærket „Famille plus“.

Rejsemål passer til budget

Udvalget af rejsemålet afhænger i reglen af budgettet. Det gør jo en prismæssig forskel om man nu bor parvis på hotel i Østrig eller med flere personer i en selvforplejnings-lejlighed i Frankrig. Rejser europæerne som par, betaler de for en uge skiferie inklusiv liftkort kr. 3.952* i gennemsnittet pr. person. En gruppe får en skirejse derimod billigere: I gennemsnittet betaler en gruppe kr. 3.177* pr. person. Familier investerer kr. 3.487* pr. person og dermed heller ikke så meget som par.

Rejsekassen i Danmark

Danskernes bookingadfærd stemmer delvist overens med europæernes foretrukne rejsemål. Par tager helst til Bad Gastein og Berchtesgaden, Familier og grupper foretrækker Chamrousse og Saint Sorlin. Sammenlignet med resten af Europa betaler danskerne lidt mere for en skiferie. Par betaler 4.177* pr. pers., familier kr. 3.836* pr. pers. og grupper kr. 3.402*.

*1 uge skiferie inkl. liftkort

For mere information, priseksempler samt spørgsmål vedrørende vores artikler, kontakt venligst:

TravelTrex GmbH Sarah Petersen presse-dk@traveltrex.com Tlf.nr: +45 89 88 11 67

 

Print Friendly and PDF
  • tirsdag, 22. marts 2016
  • Forfatter: Sarah Petersen
  • Kategori: Presse
SnowTrex Awards 2016: Udmærket skifornøjelse

Vintersportsfans anbefaler de mest populære indkvarteringer og ...

Endnu mere pistesjov uden kompromisser

Med et udvidet tilbud og en udbygget service til vante priser starter SnowTrex i ...

Legender i sneen – 10 historiske skihelte

Enestående atleter som Franz Klammer, Hermann Maier eller Toni Sailer har præget den ...

Europæisk undersøgelse: Ischgl er igen top of afterskiing!

Det absolute fest-mekka i Alperne hedder: Ischgl. Dette viste sig i SnowTrex` ...