Skisportens syv underværker

24-11-2014 - Sarah Petersen

Antikkens klassiske underværker var pompøse bygninger. De var så gigantiske, at det er et mirakel hvordan de kunne blive bygget af menneskehænder. Også i de moderne skiområder findes utrolige bygninger og konstruktioner både på og udenfor pisten. SnowTrex har kåret skisportens syv verdensunder.

(c) PRINOTH

Modellen „BEAST“ af det sydtyrolske mærke PRINOTH AG er den største og mest kraftfulde pistemaskine på verden. Den er næsten 10 m lang, mere end 3 m høj og over 7 m bred og dermed større end alle andre pistemaskiner – og ikke mindst også den stærkeste. Med utrolige 527 PS skubber det 11,5 tons svære monster sneen med et 6 m brede frontskjold væk og sørger derved for velpræparede pister indenfor meget kort tid.

Næppe et bjerg er mere fascinerende end Matterhorn. Schweiz` varetegn med de markante bjergtoppe præger omgivelsen og skisportstedet Zermatt som intet andet bjerg. Det er synligt fra næsten hvert sted i dalen og skiområdet og stod 2009 endda på listen af „verden naturvidundere”. Fonden New7wonders opfordrede dengang verdensbefolkning til at nominere verdens 7 naturvidundere. Et ekspertpanel valgte Matterhorn blandt de 21 finalister. Selvom bjerget ikke kom på listen af verdens 7 naturvidundere; for alle lidenskabelige alpinister og for os er bjerget et geologisk vidunder.

Skiområdet Ylläs i det finske Lapland bringer gæsterne med en helt speciel gondolbane op på bjerget. Verdens første og eneste saunagondolbane er overvejende bygget af træ, har tonede ruder og en saunaovn. Op til 4 personer samtidig kan nyde saunaen mens man bliver transporteret op på bjerget. Efter 15 minutter når man bjergstationen, hvor man i Café Gondel finder doucher og omklædningsrum. Den usædvanlige gondolbane blev installeret i 2008. Desværre er denne behagelige trend indtil videre ikke kommet til Alperne.

Moren til alle iglo-landsbyer ligger i det svenske Jukkasjärvi. „Ice Hotel Jukkasjärvi“ bygges hvert eneste år på ny af internationale iskunstnere. I november og december 2014 opstår således Ice Hotel #25. I den kæmpe bygning består alt af is: Indgangshallen med tykke søjler, pompøs dekorerede hotelværelser, sengene og møblerne, Ice baren med borde, stole og endda glas. Man sover ved minus 5 grader på dyreskind. Afhængig af komforten koster en nat i et iskoldt dobbeltværelse mellem kr. 2.700 og 7.400.

Vanoise Express i de franske Alper er verdens største svævebane på to etager. Den rummer utrolige 200 mennesker inklusiv ski, stave og bagage og bruger for den 1.824 m lange strækning kun 4 minutter. Dermed er den ikke kun verdens største men også den hurtigste gondolbane. Ligeså usædvanlig er dens beskaffenhed: Der findes ingen dal- og bjergstation, start og mål ligger nærmest på samme højde. Indtryksfuld er også, at kablet ikke er forsynet med støttepiller fra La Plagne over til Les Arcs.

Ansigt til ansigt med kameler, sandørken og 50 grader? I Dubai er det realitet. „Ski Dubai“ er verdens største indoor-ski-anlæg, hvor der ligger 6.000 tons kunstig sne og flere attraktioner. Anlægget blev bygget i 2005 og har fastsat et benchmark indenfor området indoor-ski. Skihallen er 22.500 m² stor og råder i alt over 5 pister i alle sværhedsgrader. I funparken boltrer sig freestyler og til snowrobics trænes ski-fitness. Udenfor pisten kan børn rulle ned i store plastikbolde, benytte kælkebanen, lege i snowparkens snehule eller lære noget i skiskolen. Highlightet i Ski Dubai er pingvinerne, som vralter gennem skihallen til bestemte tider. Børn må røre dem og de voksne kan tage billeder. Lige så længe „Skidome“ i Randers kun eksisterer på arkitektens papir, er Ski Dubai vores skihal-vidunder.

I snowparken „No Name“ i Laax/Schweiz bygges denne vinter verden største halfpipe. „Superpipe“ er 200 m lang og 6,9 m høj og har dermed olympisk niveau. Derfor bliver monster-røret også den nationale træningsbase af Swiss-Ski til ski- og snowboard freestylerne. Også til konkurrencer som Europas største snowboard-event, Burton European Open, kommer prorider til Laax og fuldfører freestyle-kunststykker.

Integrer inforgrafik på din hjemmeside:

For mere information og printbilleder, kontakt venligst:

TravelTrex GmbH Sarah Petersen presse-dk@traveltrex.com Tlf.nr: 89 88 11 67 http://presse.snowtrex.dk/newsroom/

Print Friendly and PDF
  • mandag, 24. november 2014
  • Forfatter: Sarah Petersen
  • Kategori: Presse
SnowTrex Awards 2016: Udmærket skifornøjelse

Vintersportsfans anbefaler de mest populære indkvarteringer og ...

Endnu mere pistesjov uden kompromisser

Med et udvidet tilbud og en udbygget service til vante priser starter SnowTrex i ...

Top-skibyer til familier, par og grupper

Hvorhen rejser europæiske familier, par og grupper på skiferie? Skirejsearrangøren ...

Legender i sneen – 10 historiske skihelte

Enestående atleter som Franz Klammer, Hermann Maier eller Toni Sailer har præget den ...