Skiområderne er mere moderne en nogensinde før – de vigtigste nyheder i vinteren 2014/2015!

15-10-2014 - Sarah Petersen

Snowboard- og skiløbere længes allerede i lang tid efter vinteren. De ansvarlige i skiområderne har skruet ordentligt ved lifte og pister til sæsonen 2014/15, for at garantere endnu mere komfortabel skisjov. Vi præsenterer de vigtigste nyheder i Alperne.

© Sextner Dolomiten AG/Christian Tschurtschenthaler

Lift med opvarmede sæder på Hintertuxer gletsjeren

Bjergbanerne i Tux er i det hele taget blevet meget mere komfortabel. Med den 4er stolelift Tuxerjoch kører fra nu af den første stolelift med opvarmede sæder på Hintertuxer gletsjeren. Derudover findes der nu en forbindelse mellem Sommerbergalm og Tuxerjoch. Overdækkede rulletrapper fører til liftenes adgang. I skiområdet Rastkogel i Ski & Gletscherwelt Zillertal 3000 er ud over 6er Lämmerbichl også de to stolelifte Wanglspitz og Horbergjoch forsynet med vejrbeskyttelse og opvarmede sæder.

Skitunnel ved Kaunertaler gletsjeren

Pisteløbere kan også tage freeride-nedfarten. Adgang til variant-nedfarten Wiesejaggl får man ved at køre gennem den ca. 140 m lange, belyste tunnel „Wiesejaggl“. En gnidningsfri pisteforbindelse danner den 12 m brede skibro, som fører over gletsjergaden. Den nye sorte piste nr. 6 begynder ved bjergstationen Karlesjochbanen, har en samlet længde på 2,2 km og slutter ved dalstationen Ochsenalm II.

Isgrotte ved Stubaier gletsjeren

Ved Stubaier gletsjer er der en ny attraktion til hele familien. Ved bjergstationen Eisgrat, ca. 30 m nedenfor pisten, ligger den nye ishule, hvor gæster får alt at vide omkring gletsjerfænomener. Derudover kan familier glæde sig over den nye fun-slope. På den 1.000 m lange parcours ved Eisjochferne kører børn over bølger og jumps.

Nyt fra SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

I Østrigs største sammenhængende skiområde åbner med den 8-pers. Aualm-banen et teknisk highlight i Scheffau. Den hidtidige 4-pers. stolelift var én af de højest frekventerede lifte i SkiWelt, som nu bliver erstattet af en større lift. Med den nye lift skal ventetiden til Rush hour forkortes. Byggeriet har kostet 10 millioner Euro og liftene består af transportbånd-adgang, opvarmede sæder, som er vejrbeskyttet og børnesikrede.

Derudover blev Hexenkinderland (dansk: hekse-børne-land) i Söll udvidet med en øvelseslift og i SkiWelt Brixen har man præpareret en 1,2 km lang rød piste inklusiv snekanoner. Strækningen fører fra Holzalmliftens dalstation i 1.440 m højde over til Gasthof Nieding i 1.215 m højde. Ikke mindst blev panoramarestauranten „Bergkaiser“ i Ellmau-Going nyrenoveret og en nye restaurant med 200 siddepladser blev yderligere tilføjet.

Den nye kabinebane ved Jakobshorn

I Davos-Klosters realiseres også et stort projekt. Jakobshornbanens 1. sektion erstattet af en ny kabinebane. Dalstationen ser ud som en stor, kubistisk nybygning. Projektet kostede i alt 23 millioner CHF, til gengæld bringer den klassiske bane 100 personer op på bjerget. Det betyder dobbelt transportydelse sammenlignet med før- Kabinen overvinder 1.035 m op til bjergstationen, som også blev nybygget.

3-S-Bahn i Ischgl

Den tidligere 4er gondolbane til skiområdet Ischgl/Idalp havde til sidst ikke nok kapacitet til alle skiområdets gæster. Den blev derfor erstattet af en 3-S bane. Dette giver Ischgl en ny rekord: Den nye Pardatschgratbane overvinder med 1.251 m den største højdeforskel af alle 3-S baner. Den nederste delstrækning blev fuldstændig fjernet og erstattet, som uden mellemstationen direkte fører til Pardatschgrat.

Panoramabane i Montafon

Den nye „Panorama-Bahn“ i Silvretta Montafon transporterer gæsterne fra Kapell op til Grasjoch i 2.400 m højde og dermed til den populære „HochjochTotale“, Vorarlbergs længste dalnedfart. 8er kabinebanen er med 2.370 m den længste sportsbane i Vorarlberg og også den hurtigste. Turen op tager kun 8 minutter. Ved bjergstationen har man en 360°-udsigt over 200 bjergtoppe. Projektet kostede 12,5 millioner Euro.

Områdeforbindelse i Alta Pusteria

Fra denne vinter kan Sesto Dolomitternes pister direkte nås fra Vierschach til Sesto. Områderne Helm og Rowtand, som indtil videre var adskilte, er nu forbundet med de nye 8er kabinebaner „Drei-Zinnen“ og „Stiergarten“. Dalstationen ligger direkte ved siden af „Signaue“-banen, hvor begge bygninger er forbundet med hinanden via en fodgængerbro. Stiergarten-banen befinder sig ved Sexte-Helm-pisten. Begge baners dalstationer løber sammen på „Stiergarten“ i 2.092 m højde. Derudover nås også nye pister: „Drei Zinnen“ med 2,3 og „Stiergarten“ med 1,3 pistekilometer.

Rosim-banen i Sulden am Ortler

Med opbygningen af den nye Rosim-bane i Sulden kan man nu køre i runde i Skikarussell Ortler-Ronda. Den 10er kabinebane bringer gæsterne til skiområdet Kanzel, hvor man udover Bergrestaurant Kanzel nu også finder børnelandet Cevedale. Panoramapisten med 2,5 km længde og 550 højdemeter fører til dalstationen. Opbygningen og sammenslutningen skal føre til, at Sulden bliver en bilfri by.

Kammerkör-banen i Waidring/Steinplatte

I den tyrolske skilandsby Waidring i skiområdet Steinpalllte blev den gamle 3er stolelift fra 80erne overflødig. Til sæsonstart anvendes den nye 6er stolelift Kammerkör med vejrbeskyttelse og opvarmede sæder. Den nye dalstation ligger kun ca. 900 m i nordlig retning, tættere på Schwarzlofer i 1.250 m højde. Oppe venter den nye bjergstation med ”Panoramastadl” i 1.660 m højde.

Liftmodernisering i Trois Vallées

I det kæmpestore liftforbund Trois Vallées er der sket en masse. I Val Thorens blev de 4er stolelifte l’Eau“ og „Portette“ erstattet af 6er stolelifte. Også i Courchevel findes der fra nu af mere plads i de to 6er stolelifte „La Forêt“ og „Aiguille du Fruit“. Derudover ligger netop hér den nye ”Liberty Ride”, en 1,3 km lang, upræpareret pister til freeride-begyndere.

Fun-konkurrence i Ötztal

I Sölden er alle skiløbere og snowboardere opfordret til konkurrencen „Adrenalin Cup 2014/15“, hvor man skal indsamle point i 10 discipliner. Alle kan være med og teste sig selv i kæmpeslalom, fotosafari, pukkelpister, vintervandring eller skihop. Pointene bliver noteret på „AdrenalinPass“, som man kan købe som upgrade til liftkortet. Jo mere discipliner mestres, jo bedre. I slutningen af sæsonen kåres vinderen.

Nye lifte i Østrig og Slovakiet

Mange skiområder opruster og erstatter deres mindre stolelifte med store. Wasserkar i Sölden bygges om til en 6er lift. Damüls, den mest snebeklædte landsby i verden, får en ny 6er stolelift. Også i det slovakiske Štrbské Pleso bygges flere og flere moderne anlæg. I hus-skiområdet sættes den komplet nye 6er stolelift i drift. Banen fører fra dalstationen til mellemstationen i 1.565.

Forventninger til 2015

Store planer har man i Pillersee-dalen. Ifølge medierne vil man sammenslutte bjergbanen Fieberbrunn med Skicirkus Saalbach-Hinterglemm. Herved forstørres skiområdet fra 40 pistekilometer og 11 lifte til 240 pistekilometer og 66 lifte. Et 18 milllioner Euro dyrt gondol-projekt skal forbinde de to skiområder. Hvis TVB, bjergbanerne og kommunerne er blevet enige om finansieringen, begynder bygningsarbejderne i sommeren 2015, således at forbindelsen kan åbnes i december 2015. Skicirkussen har endda endnu flere planer: I 2016/17 vil man sammenslutte Zell am See og Kaprun.

For mere information og printbilleder, kontakt venligst:

TravelTrex GmbH Sarah Petersen presse-dk@traveltrex.com Tlf.nr: 89 88 11 67 http://presse.snowtrex.dk/newsroom/

Print Friendly and PDF
  • onsdag, 15. oktober 2014
  • Forfatter: Sarah Petersen
  • Kategori: Presse
SnowTrex Awards 2016: Udmærket skifornøjelse

Vintersportsfans anbefaler de mest populære indkvarteringer og ...

Endnu mere pistesjov uden kompromisser

Med et udvidet tilbud og en udbygget service til vante priser starter SnowTrex i ...

Top-skibyer til familier, par og grupper

Hvorhen rejser europæiske familier, par og grupper på skiferie? Skirejsearrangøren ...

Legender i sneen – 10 historiske skihelte

Enestående atleter som Franz Klammer, Hermann Maier eller Toni Sailer har præget den ...