Nyt mega-skiområde og en masse ny teknik – nyheder i vinteren 15/16

29-09-2015 - Sarah Petersen

Hvad venter på vintersportsfans denne sæson i Alperne? Meget! Kæmpestore liftforbindelser bliver forbundet med hinanden, moderne baner installeres og events bliver festet. Især vintersportslandet Østrig præsenterer sig kraftfuld. Her får I et SnowTrex-update omkring de vigtigste udviklinger i de populære skiregioner.

“TirolS”bliver bygget, fra højre til venstre: Anton Niederwieser (GF Bergbahnen Fiebernrunn GmbH), Joseph Kröll (GF Hinterglemmer Bergbahnen GmbH), Martin Trixl (GF Bergbahnen Fieberbrunn GmbH), Helmut Thomas (GF Saalbacher Bergbahnen GmbH), Rudolf Eberl (GF Leoganger Bergbahnen GmbH).© Skicirkcus – Daniel Roos

 

Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental – hurtigste og mest moderne bane

Verdens hurtige stolelift i Brixen

I Brixen kører fremover verdens hurtigste 8er stolelift i SkiWelt. Den nye Jochbane er med 2 km dobbelt så lang som den gamle, men er alligevel hurtigere (6 m pr. sekund). Til den nye lift kommer også den nye Jochbahn-nedfart.

Hypermoderne Hartkaiserbahn i Ellmau

Den tidligere Hartkaiserbahn i Ellmau blev lavet om til en hypermoderne 10er gondolbane. Kabiner med opvarmede sæder og w-lan samt meget langt indgangsområde hører til komfortelementerne. Bjergstationen bliver til et oplevelses-eldorado med børnerestaurant, børnepasning, skiskole med oplevelsesskiskole og skidepot. Også i dalen blev der forandret en del: på gæsterne venter en komplet infrastruktur med skidepot, sportshop, restaurant, afterskiing-bar og kældergarage med 150 parkeringspladser.

Børnevenlig Schernthannbahn i Hopfgarten

En speciel attraktion indenfor emnet liftkomfort venter på gæsterne i Hopfgarten: Den nye 6er stolelift Schernthannbahn besidder ud over opvarmede sæder, komfortpolstring, himmelblå beskyttelseskupler og automatiske bøjlelås også en automatisk indstigningshjælp – herved drejer det sig om et liftbord, som erkender hvis børn stiger ind.

Event-tip: Nærmest kult er den internationale FIS natslalom i Westendorf den 21-01-2016, som er warm-up for den berømte Hahnenkamm-konkurrence.

kitzbühel-rigtige-lædersæder-i-den-nye-brunnbahn-“>Kitzbühel –Rigtige lædersæder i den nye Brunnbahn

Kitzbühels snowsociety kann glæder sig over endnu mere komfort i denne sæson: den nye 8er Brunnbahn besidder rigtige lædersæder! Til en maksimal bekvemlighed bidrager de obligatoriske opvarmede sæder og beskyttelseskupler. Den nye bane kører på Hahnenkamm/Pengelstein og dermed i skiområdets centrum. Derudover anlægges 3 nye pister i alle tre niveauer.

Event-tip: Vinterens højdepunkt i Kitzbühel danner den årlige Hahnenkamm-konkurrence, som afholdes fra den 19.- til den 24-01-2016 på Kitzbühels husbjerg Hahnenkamm. Talrige fester og events følger begivenheden.

 

les-2-alpes–endelig-en-skøn-nedfart“>Les 2 Alpes – endelig en skøn nedfart

Efter to års bygningstid og 12.000 omplantede træer er den endelig blevet færdig: Fra december 2015 får Les 2 Alpes en helt nu nedfart. Indtil videre fandtes kun en krævende sort piste og en overfyldt træklift, som førte ned i dalen. Den skønne, brede blå nedfart „Jandri 1“ er for mange Les 2 Alpes-fans en åbenbaring. Den er både egnet til begyndere og øvede og fører endda helt ind i landsbyen.

Event-tip: Også i denne venter mange fester i Les 2 Alpes, herunder også den pompøse saisonåbning med „Pow(d)er Week“ (05.- til den 12-12-2015), „Snowzone“ (05.- til den 12-03-2016) og studenter-konkurrencen „UniChamp“ (12.- til den 19-03-16).

kronplatz–sydtyrols-højeste-museum“>Kronplatz – Sydtyrols højeste museum

Midt i Sydtyrols højeste skiområde finder Reinhold Messners bjergmuseumprojekt sit højdepunkt. På bjergtoppen af Kronplatz i 2.275 m højde har det sjette og sidste „Messner Mountain Museum“ åbnet i juli 2015 med navn „MMM Corones“.

 

s.petersen@traveltrex.com Tlf. 89 88 11 67

Print Friendly and PDF
  • tirsdag, 29. september 2015
  • Forfatter: Sarah Petersen
  • Kategori: Presse
SnowTrex Awards 2016: Udmærket skifornøjelse

Vintersportsfans anbefaler de mest populære indkvarteringer og ...

Endnu mere pistesjov uden kompromisser

Med et udvidet tilbud og en udbygget service til vante priser starter SnowTrex i ...

Top-skibyer til familier, par og grupper

Hvorhen rejser europæiske familier, par og grupper på skiferie? Skirejsearrangøren ...

Legender i sneen – 10 historiske skihelte

Enestående atleter som Franz Klammer, Hermann Maier eller Toni Sailer har præget den ...