Nyt mega-skiområde og en masse ny teknik – nyheder i vinteren 15/16

29-09-2015 - Sarah Petersen

Hvad venter på vintersportsfans denne sæson i Alperne? Meget! Kæmpestore liftforbindelser bliver forbundet med hinanden, moderne baner installeres og events bliver festet. Især vintersportslandet Østrig præsenterer sig kraftfuld. Her får I et SnowTrex-update omkring de vigtigste udviklinger i de populære skiregioner.

“TirolS”bliver bygget, fra højre til venstre: Anton Niederwieser (GF Bergbahnen Fiebernrunn GmbH), Joseph Kröll (GF Hinterglemmer Bergbahnen GmbH), Martin Trixl (GF Bergbahnen Fieberbrunn GmbH), Helmut Thomas (GF Saalbacher Bergbahnen GmbH), Rudolf Eberl (GF Leoganger Bergbahnen GmbH).© Skicirkcus – Daniel Roos

 

TirolS – ny forbindelse mellem Skicircus og Fieberbrunn

Den største nyhed i Alperne er denne vinter den nye 10er gondolbane „TirolS“, en i årevis tilstræbt drøm af turismeforbundene, bjergbanerne og kommunerne: Fusionen af Skicircus Saalbach-Hinterglemm Leogang med Fieberbrunn i Pillerseetal. Den nye bane fører fra dalstationen Reckmoos-Süd til mellemstationen af Hörndlingergrabens dal og derefter op på Reiterkogel, til Skicirkus’ centrum. Herfra starter den helt nye 3,5 km lange røde Vierstadlalm-piste.

Den nye Skicirkus-Fieberbrunn er dermed vokset enorm. Ifølge en målingsmetode af pistelængder fra Christoph Schrahe og det tilknyttede rådgivningsvirksomhed Montenius Consult beløber pisterne sig endda på 270 pistekilometer. Dette bekræfter han med sit kvalitetsstempel. Schrahe forklarer: „For at udstede dette stempel måler vi længden af alle snesportnedfarter på basis af skipisternes og skiruternes mellemlinje – dvs. langs en linje, som altid er mellem den venstre og højre pistekant.“ Dermed er Skicirkus større end SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental.

Event-tips:

 • „BergFestival“ i Saalbach den 4.- til den 6-12-2105 samler sig de forskelligste musik-genrer med et stærkt line-up. For eksempel kommer: Sportfreunde Stiller, Fettes Brot, The Subways, Moop Mama og Turbostaat.
 • Andre top-events er f.eks. motorslædekonkurrencen „Snow Mobile“ (03.-06.12.2015), „Rave on Snow“ (10.- til 13-12-2015) med mere end 70 dj`s og livemusik og en stationsstop af Freeride World Tour i Fieberbrunn (06-03-2016).

 

Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental – hurtigste og mest moderne bane

Verdens hurtige stolelift i Brixen

I Brixen kører fremover verdens hurtigste 8er stolelift i SkiWelt. Den nye Jochbane er med 2 km dobbelt så lang som den gamle, men er alligevel hurtigere (6 m pr. sekund). Til den nye lift kommer også den nye Jochbahn-nedfart.

Hypermoderne Hartkaiserbahn i Ellmau

Den tidligere Hartkaiserbahn i Ellmau blev lavet om til en hypermoderne 10er gondolbane. Kabiner med opvarmede sæder og w-lan samt meget langt indgangsområde hører til komfortelementerne. Bjergstationen bliver til et oplevelses-eldorado med børnerestaurant, børnepasning, skiskole med oplevelsesskiskole og skidepot. Også i dalen blev der forandret en del: på gæsterne venter en komplet infrastruktur med skidepot, sportshop, restaurant, afterskiing-bar og kældergarage med 150 parkeringspladser.

Børnevenlig Schernthannbahn i Hopfgarten

En speciel attraktion indenfor emnet liftkomfort venter på gæsterne i Hopfgarten: Den nye 6er stolelift Schernthannbahn besidder ud over opvarmede sæder, komfortpolstring, himmelblå beskyttelseskupler og automatiske bøjlelås også en automatisk indstigningshjælp – herved drejer det sig om et liftbord, som erkender hvis børn stiger ind.

Event-tip: Nærmest kult er den internationale FIS natslalom i Westendorf den 21-01-2016, som er warm-up for den berømte Hahnenkamm-konkurrence.

Mayrhofen – modern og hurtig på Penken

Acktionbjerget Penken i den populære by Mayrhofen får et nyt komfort-highlight: den nye Penkenbahn. Den moderne bane råder over komfortable gondoler med siddepladser, w-lan, egen adgang for børneskiskoler og opbevaringsmuligheder både i bjerg- og dalstationen. Derudover er denne 3S-bane en af de hurtigste overhovedet: I kun 8,2 minutter kører den op på Penken. Med denne nye bane starter også projektet „Zukunft Mayrhofen“ (dansk: fremtid Mayrhofen), som omsætter ønsket om en ny banegård og en ny skibusforbindelse.

Event-tips:

 • Penkenbahn åbner officielt den 19-12-2015. Samtidig afholdes det legendariske „Rise & Fall“ med spektakulære konkurrencer og fester.
 • På „Snowbombing“ den 04.- til den 09-04-2016 træder scene-dj`s og livemusikere op. Årets line-up er hemmeligt endnu, men det er helt sikkert, at det er svært at slå musikere fra de sidste år, som f.eks. Fatboy Slim, The Prodigy, Skrillex, Kasabian eller Basement Jaxx.

 

Kitzbühel –Rigtige lædersæder i den nye Brunnbahn

Kitzbühels snowsociety kann glæder sig over endnu mere komfort i denne sæson: den nye 8er Brunnbahn besidder rigtige lædersæder! Til en maksimal bekvemlighed bidrager de obligatoriske opvarmede sæder og beskyttelseskupler. Den nye bane kører på Hahnenkamm/Pengelstein og dermed i skiområdets centrum. Derudover anlægges 3 nye pister i alle tre niveauer.

Event-tip: Vinterens højdepunkt i Kitzbühel danner den årlige Hahnenkamm-konkurrence, som afholdes fra den 19.- til den 24-01-2016 på Kitzbühels husbjerg Hahnenkamm. Talrige fester og events følger begivenheden.

 

Zillertal Arena – endelig kan man køre ned i dalen

Zillertal Arena får en ny dalnedfart til Zell! Fremover kan man fra Übergangsjoch i 2.500 m højde køre gennemgående ned i dalen til Zell hhv. Rohrberg. I alt måler denne nedfart 8,4 pistekilometer og overvinder 1.920 højdemeter. Dog er denne strækning forbeholdt habile skiløbere. Den er nemlig forlængelsen af den røde „Sportabfahrt“ og en krævende sort piste med en hældning på ca. 50 %. Den fører fra mellemstationen fra Wiesenalm over 2,2 km ned i dalen. Længere nede kører man over en skibro over to gader og gennem en lille skov.

Event-tips:

 • Et af de fire tourstops af „Zillertal Välley Rälley“ er snowparken i Gerlos (23.- til den 24-01-2016). Eventet forener konkurrencer, coaching og boardtests for freestylere og snowboardere.
 • Et social-media-highlight finder selfie-venner i Karspitzbahn i Zell: Facebook-gondolbanen. I denne specielle bane kan passagere tage billeder med et installeret kamera, dele dem direkte på facebook eller finde dem på Zillertal-Arenaens Facebook side.
 • NY: „Arena Champions“. Hver indehaver af et gyldigt liftkort kan i ti stationer i skiområdet samle point og blive Arena Champion.
 • Ny er også „Arena News Show“: Via videostream får man daglige infos til vejret, events, flere gange om ugen også interviews og reportager fra skiområdet.

 

Les 2 Alpes – endelig en skøn nedfart

Efter to års bygningstid og 12.000 omplantede træer er den endelig blevet færdig: Fra december 2015 får Les 2 Alpes en helt nu nedfart. Indtil videre fandtes kun en krævende sort piste og en overfyldt træklift, som førte ned i dalen. Den skønne, brede blå nedfart „Jandri 1“ er for mange Les 2 Alpes-fans en åbenbaring. Den er både egnet til begyndere og øvede og fører endda helt ind i landsbyen.

Event-tip: Også i denne venter mange fester i Les 2 Alpes, herunder også den pompøse saisonåbning med „Pow(d)er Week“ (05.- til den 12-12-2015), „Snowzone“ (05.- til den 12-03-2016) og studenter-konkurrencen „UniChamp“ (12.- til den 19-03-16).

Obergurgl-Hochgurgl – Multi-kompleks med Europas højest beliggende motorcykel-museum

Ötztals nye highlight, specielt Hochgurgl, besidder et koncept, der er ensartet i verden. „Top Mountain Crosspoint“ opfylder tre formål: Den er dalstation til den nye Kirchenkar-gondolbane med restaurant, afgiftsstation for Timmelsjocher Hochstraße og samtidig „Mountain Motorcycle Museum”.

Event-tip: Bygningen er færdig, men de enkelte oplevelsesverdener åbner først lidt efter lidt. Bjergbanen og restauranten indvies festligt den 27-11-2015. Motorcykel-museet åbner portene den 08-04-2016 og afgiftsstationen arbejder fra midt i juni 2016.

 

Kronplatz – Sydtyrols højeste museum

Midt i Sydtyrols højeste skiområde finder Reinhold Messners bjergmuseumprojekt sit højdepunkt. På bjergtoppen af Kronplatz i 2.275 m højde har det sjette og sidste „Messner Mountain Museum“ åbnet i juli 2015 med navn „MMM Corones“.

 

Statement SnowTrex

Marc Behrmann, indkøbsleder hos TravelTrex GmbH

„Som rejsearrangør for vintersportrejser vil vi til enhver tid tilbyde vores kunder den bedst mulige skiferie på attraktive destinationer. Samtidig stiger kundernes krav hvad det angår skiområde-standarden. Derfor glæder vi os over store infrastrukturelle fremskridt, som f.eks. sammenslutningen af to fantastiske skiområder via TirolS-forbindelsen. Nyheder som dem opgraderer tilbuddet og giver adgang til en skiferie af endnu højere kvalitet. “

 

For mere information, printbilleder, priseksempler samt spørgsmål vedrørende vores artikler, kontakt venligst

TravelTrex GmbH Sarah Petersen s.petersen@traveltrex.com Tlf. 89 88 11 67

Print Friendly and PDF
 • tirsdag, 29. september 2015
 • Forfatter: Sarah Petersen
 • Kategori: Presse
SnowTrex Awards 2016: Udmærket skifornøjelse

Vintersportsfans anbefaler de mest populære indkvarteringer og skiområder ...

Endnu mere pistesjov uden kompromisser

Med et udvidet tilbud og en udbygget service til vante priser starter SnowTrex i ...

Top-skibyer til familier, par og grupper

Hvorhen rejser europæiske familier, par og grupper på skiferie? Skirejsearrangøren ...

Legender i sneen – 10 historiske skihelte

Enestående atleter som Franz Klammer, Hermann Maier eller Toni Sailer har præget den ...