Sol, shopping, Skiferie – vi har den perfekte skiferie for kvinder!

16-03-2015 - Sarah Petersen

Super sne, en eftermiddag på solterrassen og fantastiske shoppingmuligheder – hvad vil man mere som kvinde. SnowTrex præsenterer skiområder, hvor hver kvinde finder de perfekte feriebetingelser.

© YanLev/shutterstock.de

For soltilbedende

Den hører til skiferien som sneen på bjerget: Forårssolen. Især i de milde måneder marts og april er det en stor glæde, at nyde varmen i sneen.

 • I skibyen Orcières Merlette skinner solen i påskemåneden april gennemsnitlig otte timer pr. dag. Dermed er byen i den franske nationalpark Écrins en af de mest solrige skiresorts i Frankrig.
 • I Norditalien nyder man vintersolen bedst i Carezza. Skiområdet ved Rosengarten i Dolomitterne er med gennemsnitlig otte soltimer pr. dag det solrigste i Sydtyrol. På grund af højdebeliggenheden (1.600 til 2.200 m) er der derudover nok sne.
 • Andre solrige skiregioner ligger på Alpernes sydside, f.eks. i Kärntner Nockbergen ved Bad Kleinkirchheim eller Katschberg.

For shoppingqueens

I Ferien bruger man flere penge på ting og sager end derhjemme og især kvinder kommer i spontan shopping humør. Især hvis man senere på dagen har tid nok til at slendre gennem shoppinggaderne.

 • I Schladming am Dachstein finder man talrige butikker, som tilbyder aktuel men også nedsat sport- og fritidsmode. Fra Blue Tomato til C&A finder man alt hvad hjertet begærer.
 • I det franske Les 2 Alpes vinker seje sportsmærke-filialer Billabong, Volcom, DC, Quicksilver und Roxy.
 • Indkøbsparadis er Livigno. Det italienske skicentrum er en tolfri zone og derfor er mange ting meget billig. Ved „Mountain Shopping“ venter et kæmpe udvalg på mange kunder i ædle boutiquer, sportsbutikker og outlet-shops. Centrum er en bilfri gågade.

For familienmanagere

Hvis børnene kommer med i skiferien, er en god planlægning meget vigtig. For mødre er gode pasningsmuligheder på stedet vigtig, for at få muligheden også selv at stå på ski.

 • Val Cenis i Savoie Alperne er et paradis for forældre, som rejser med børn men alligevel vil have et par timer for sig. Skiområdet i den franske Mauriennedal byder på et omfansrigt børnepasningstilbud for børn mellem 3 måneder og 6 år, med f.eks. frokost, outdooraktiviteter og selvfølgelig skikurser.
 • I Østrigs største sammenhængende skiområde Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental passes børnene både nede i dalen og oppe på bjerget. I nærheden af Hartkaiserbanens dalstationen i Ellmau kann man bringe børn fra 4 år til børnepasningen. Direkte i skiområdet ved Brandstadlbanens bjergstation i 1.650 m højde ligger Schneepiraten Kids Club, hvor forældrene til enhver tid kan komme forbi og se, om alt er vel.
 • Et tip er Obsteig på Mieminger solplateau i Tyrol. Skiområdet er meget familievenlig idet børnelandet på Grünberg byder på meget afslapning, meget plads og et perfekt øvelsesareal med transportbånd og børnepiste.

For kulinariske feinschmeckere

Mange kvinder er meget fokuserede på deres ernæring og vil også spise sund i skiferien. Intet problem, da jo mange skiregioner samtidig også er nydelsesregioner. I skiområderne venter mange kulinariske bekvemligheder.

 • På Turracher Höhe i Gurktaler Alperne, i grænseområdet mellem Kärnten og Steiermark, kører en pistebutler på sin butler-mobil gennem skiområdet. Han serverer et glas prosecco, slik til børnene og om ski-foråret endda en bjergbondegård-is. Efter ønske kan man endda booke en nydelsessafari til unikke hytter med ham.
 • Vorarlbergs største skiområde, Silvretta Montafon, byder en ekstra service for vegetarer. I flere forskellige skihytter findes et ”grønt hjørne”, hvor man finder et udvalg af sunde og kødløse retter.
 • I begivenhedsserien „Hochgenuss“ på Kitzsteinhorn koger 2 gange om året renommerede kokke i Salzburgs højest beliggende restaurant i 3.290 m kulinariske lækkerier.
 • Udsøgte kulinariske delikatesser venter i Hochzillertal i den ædle Kristallhütte. Her serveres 5-retters-gourmet-menuer på bjerget i fantastisk atmosfære.
 • Det bedste fra 3 landskøkkener byder forresten Alpen-Adria-køkkenet, som man især finder i Alpernes sydlige del. Den forener kulinariske indflydelser fra Østrig, Italien og Slowenien med en god blanding af regionale og sæsonmæssige ingredienser.

For powerkvinder

Ud over de kvinder, der elsker afslapning, findes også sportslige skiløbere. De tiltrækkes, ligesom mændene, af krævende terræner.

 • Et perfekt terræn er f.eks. den nye sorte piste „Black Mamba“ på Kitzsteinhorn i Kitzbüheler Alperne. Starten ligger i 2.265 m højde og hældningen er op til 63 %.
 • En speciel krævende strækning finder man ved Nendaz på den frygtede Mont Fort, det højeste punkt i skiområdet Quatre Vallées. Til toppen i 3.330 m højde fører en stejl og pukkelig skirute på i alt 6 km og ca. 1.300 højdemeter over Col Gentianes til Station Tortin.
 • Vil man højt op, skal man tage en tur til Europas højest beliggende bjergstation. Den ligger i det schweiziske skiområde Matterhorn glacier paradise, hvor en slæbelift fra Klein Matterhorn fører op i 3.899 m højde. Udsigten over den mest markante bjergtop i Schweiz er for enhver skiløber et highlight, ligesom den 25 km lange nedfart til Breuil-Cervinia.

For mere information, printbilleder, priseksempler samt spørgsmål vedrørende vores artikler, kontakt venligst:

TravelTrex GmbH Sarah Petersen presse-dk@traveltrex.com Tlf.nr: +45 89 88 11 67 http://presse.snowtrex.dk/newsroom/

 

 

Print Friendly and PDF
 • mandag, 16. marts 2015
 • Forfatter: Sarah Petersen
 • Kategori: Presse
SnowTrex Awards 2016: Udmærket skifornøjelse

Vintersportsfans anbefaler de mest populære indkvarteringer og skiområder ...

Endnu mere pistesjov uden kompromisser

Med et udvidet tilbud og en udbygget service til vante priser starter SnowTrex i ...

Top-skibyer til familier, par og grupper

Hvorhen rejser europæiske familier, par og grupper på skiferie? Skirejsearrangøren ...

Legender i sneen – 10 historiske skihelte

Enestående atleter som Franz Klammer, Hermann Maier eller Toni Sailer har præget den ...