Familieundersøgelse 2015: Zillertal Arena er det mest familievenlige skiområde

15-12-2015 - Sarah Petersen

Zillertal Arena i Østrig er det mest familievenlige skiområde for europæiske familier. Dette resultat kom Europas største udbyder for vintersportrejser SnowTrex frem til i den internationale onlineundersøgelse.

© Zillertal Arena

Hvad udgør et familievenligt skiområde og hvilket område er det familievenligste af alle? Det ville rejsearrangøren SnowTrex vide fra sine kunder og opfordrede dem derfor i begyndelsen af skisæsonen via det ugentlige nyhedsbrev og de sociale netværk at deltage i en undersøgelse. I alt deltog 4.386 skisportsentusiaster fra 10 europæiske lande. De fleste deltagende skifamilier kommer fra Tyskland, Polen, Holland og Frankrig, men også familier fra Storbritannien, Tjekkiet, Rumænien, Sverige og Danmark var med til at stemme for det familievenligste skiområde.

Zillertal Arena på førstepladsen

I det samlede resultat af alle lande fik Zillertal Arena i Tyrol de fleste stemmer (39%)*, efterfulgt af 3 Vallées i Frankrig (18%) og shoppingparadiset Livigno i Italien (13%). Pladserne 4 til 10 gik også til populære vintersportsregioner:

  1. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
  2. Valfréjus
  3. SuperDévoluy
  4. Mayrhofen-Hippach
  5. Schmittenhöhe-Zell am See
  6. Garmisch-Classic
  7. Meiringen-Hasliberg

For at lokke familier til sig, skal skiområderne råde over et bredt tilbud til børn og en velegnet infrastruktur både på bjerget og nede i dalen. Derfor spurgte man også efter vigtige kriterier angående skiområdet, byen og indkvarteringen. Herved kom til dels nogle overraskelser frem.

Klassisk konstellation

Betragter man den demografiske udvikling i Europa er det ikke meget overraskende, at de fleste deltagende familier rejser med et barn (48%) eller to børn (41%) under 18 år, de færreste med tre eller flere. Den hyppigste angivne rejselængde er syv nætter (65%), dvs. den klassiske skiuge. Man kan derfor i det store og hele gå ud fra den klassiske familie med et eller to børn, som tilbringer en uges skiferie i bjergene. I det samlede resultat vedrørende „mest populære rejsemål“ vandt de klassiske alpenationer Østrig (47%), Frankrig (32%) og Italien (11%).

Overraskende præferencer

Spændende bliver det, hvis man betragter landenes enkelte resultater. Det var meget overraskende, at polske familier er de europæiske skirejse-mestre! Mere end halvdelen af dem (55%) tager to gange pr. år på skiferie. Det er nok derfor de vælger billige destinationer i f.eks. Frankrig. Ligeså sensibel overfor prisen er italienerne, som gerne kører til skiområder i nærheden og dermed ofte (65%) foretrækker en skiferie i det eget land. De kan kun overtræffes af franske vintersportsfamilier (90%), som elsker pisterne i hjemlandet. Tyske vintersportsfamilier tager kun på skiferie en gang om året og tager helst til Østrig (67%) og Frankrig (17%).

Vigtigste kriterier

Fra et familievenligst skiområde forventer man i reglen et specielt tilbud for familier med mange aktiviteter for de små skiharer. Det var grunden til, at især børneskikurser, grønne pister, store børnelande og snowparker for begyndere var de vigtigste kriterier. Mange familier angav dog den lette tilgang til skiområderne (44%). Også det moderate prisniveau er en afgørende komponent for det perfekte rejsemål. Dermed kan man også forklare, at 45% af familierne foretrækker selvforplejningen frem for f.eks. ½ pension. Især franskmændene (81%) og briterne (79%) interesserer sig for tilbudspriser i selvforplejnings-indkvarteringer, som ligger tæt på pisten. Med hensyn til den almene børnevenlighed lægger de fleste forældre vægt på skiområderne (63%). Infrastrukturen i byen er derimod ikke så vigtig (12 %). Størstedelen foretrækker derudover et afbalanceret leg- og sportstilbud til børn (61%).

De internationale vindere

Zillertal Arena, 3 Vallées og Livigno opfylder nærmest alle krav. Zillertal Arena er udstyret med flere børnelande, maskotten Funty og mange lette pister som er nemt af overskue. I de franske skiområder af 3 Vallées findes ofte specielle ferieprogrammer for børn og den lette tilgængelighed til pisterne hører næste alle stedet til standarten. I det solrige Livigno får man en masse afveksling med Kids Fun Park, børnehave, legepark og skiskole.

Danske familier foretrækker Østrig og Italien

På den nationale plan fik Østrig og Livigno lige mange stemmer. Danske vintersportsfamilier mener, at Zillertal Arena og Livigno er de mest familievenlige skiområder, efterfulgt af skicirkussen Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbunn. De franske skiområder direkte ved pisten, som f.eks. Valfréjus (6. plads) og SuperDévoluy (8. plads) er også populære.

For mere information, printbilleder, priseksempler samt spørgsmål vedrørende vores artikler, kontakt venligst

TravelTrex GmbH Sarah Petersen presse-dk@traveltrex.com Tel. +45 89 88 11 67 http://presse.snowtrex.dk/newsroom/

*Alle procenttal blev afrundet

Print Friendly and PDF
  • tirsdag, 15. december 2015
  • Forfatter: Sarah Petersen
  • Kategori: Presse
SnowTrex Awards 2016: Udmærket skifornøjelse

Vintersportsfans anbefaler de mest populære indkvarteringer og skiområder ...

Endnu mere pistesjov uden kompromisser

Med et udvidet tilbud og en udbygget service til vante priser starter SnowTrex i ...

Top-skibyer til familier, par og grupper

Hvorhen rejser europæiske familier, par og grupper på skiferie? Skirejsearrangøren ...

Legender i sneen – 10 historiske skihelte

Enestående atleter som Franz Klammer, Hermann Maier eller Toni Sailer har præget den ...