Familieundersøgelse 2015: Zillertal Arena er det mest familievenlige skiområde

15-12-2015 - Sarah Petersen

Zillertal Arena i Østrig er det mest familievenlige skiområde for europæiske familier. Dette resultat kom Europas største udbyder for vintersportrejser SnowTrex frem til i den internationale onlineundersøgelse.

© Zillertal Arena

Hvad udgør et familievenligt skiområde og hvilket område er det familievenligste af alle? Det ville rejsearrangøren SnowTrex vide fra sine kunder og opfordrede dem derfor i begyndelsen af skisæsonen via det ugentlige nyhedsbrev og de sociale netværk at deltage i en undersøgelse. I alt deltog 4.386 skisportsentusiaster fra 10 europæiske lande. De fleste deltagende skifamilier kommer fra Tyskland, Polen, Holland og Frankrig, men også familier fra Storbritannien, Tjekkiet, Rumænien, Sverige og Danmark var med til at stemme for det familievenligste skiområde.

 • Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
 • Valfréjus
 • SuperDévoluy
 • Mayrhofen-Hippach
 • Schmittenhöhe-Zell am See
 • Garmisch-Classic
 • Meiringen-Hasliberg
 • For at lokke familier til sig, skal skiområderne råde over et bredt tilbud til børn og en velegnet infrastruktur både på bjerget og nede i dalen. Derfor spurgte man også efter vigtige kriterier angående skiområdet, byen og indkvarteringen. Herved kom til dels nogle overraskelser frem.

  overraskende-præferencer“>Overraskende præferencer

  Spændende bliver det, hvis man betragter landenes enkelte resultater. Det var meget overraskende, at polske familier er de europæiske skirejse-mestre! Mere end halvdelen af dem (55%) tager to gange pr. år på skiferie. Det er nok derfor de vælger billige destinationer i f.eks. Frankrig. Ligeså sensibel overfor prisen er italienerne, som gerne kører til skiområder i nærheden og dermed ofte (65%) foretrækker en skiferie i det eget land. De kan kun overtræffes af franske vintersportsfamilier (90%), som elsker pisterne i hjemlandet. Tyske vintersportsfamilier tager kun på skiferie en gang om året og tager helst til Østrig (67%) og Frankrig (17%).

  de-internationale-vindere“>De internationale vindere

  Zillertal Arena, 3 Vallées og Livigno opfylder nærmest alle krav. Zillertal Arena er udstyret med flere børnelande, maskotten Funty og mange lette pister som er nemt af overskue. I de franske skiområder af 3 Vallées findes ofte specielle ferieprogrammer for børn og den lette tilgængelighed til pisterne hører næste alle stedet til standarten. I det solrige Livigno får man en masse afveksling med Kids Fun Park, børnehave, legepark og skiskole.

  presse-dk@traveltrex.com Tel. +45 89 88 11 67 http://presse.snowtrex.dk/newsroom/

  *Alle procenttal blev afrundet

  Print Friendly and PDF
  • tirsdag, 15. december 2015
  • Forfatter: Sarah Petersen
  • Kategori: Presse
  SnowTrex Awards 2016: Udmærket skifornøjelse

  Vintersportsfans anbefaler de mest populære indkvarteringer og ...

  Endnu mere pistesjov uden kompromisser

  Med et udvidet tilbud og en udbygget service til vante priser starter SnowTrex i ...

  Top-skibyer til familier, par og grupper

  Hvorhen rejser europæiske familier, par og grupper på skiferie? Skirejsearrangøren ...

  Legender i sneen – 10 historiske skihelte

  Enestående atleter som Franz Klammer, Hermann Maier eller Toni Sailer har præget den ...