Skiløb til sæsonslutningen: 10 snesikre skiområder i Alperne

02-02-2015 - Sarah Petersen

Om foråret kan skiløbere især på gletsjerne finde nok sne og meget sol. SnowTrex præsenterer 10 snegaranter.

kitzsteinhorn–top-of-salzburg“>2. Kitzsteinhorn – Top of Salzburg

Som Østrigs første gletsjerskiområde og eneste gletsjer i Salzburger Land er Kitzsteinhorn en populær og snesikker gigant overfor Kaprun. I mere end 3.000 m højde venter 41 km nedfarter og 10 skiruter.

4-warth-schröcken–snesikkerhed-ved-arlberg“>4. Warth-Schröcken – Snesikkerhed ved Arlberg

Liftforbundet Arlberg er den mest snesikre skiregion i Europa. Hvert år falder 11 meter nysne. Yderligere attraktivitet vinder skiområdet med Auenfeldjet, som forbinder Schröcken med Lech-Zürs og i alt 180 pistekilometer.

6-tignes–sneperle-i-espace-killy“>6. Tignes – Sneperle i Espace Killy

Skiområderne Tignes og Val d’Isère danner tilsammen ét af Frankrigs største skiregioner: Espace Killy. I alt 300 pistekilometer og 20 skiruter venter på habile skiløbere, som næsten 10 måneder om året kan udnytte pisterne. Overfor Tignes (2.100 m) ligger et specielt snesikker område, som ved Grand Motte når op i 3.465 m højde.

Skiområderne i det schweiziske Saastal byder på ubegrænset vintersportfornøjelse. Især gletsjerområdet Allalin på Saas-Fee`s højplateau tilbyder året rundt de bedste pudersnebetingelser. Skiområdets lifte bringer gæsterne op i 3.600 m højde, hvor man kan nyde sneen helt ind i sommeren.

Gletsjerskiområdet Gemsstock overfor Andermatt (1.444 m) er med 31 km nedfarter ikke det største område, men til gengæld et af de mest snesikre i hele Schweiz. Gemsstock hører til Skiarena Andermatt-Sedrun i det schweiziske kanton Uri. Fra den næsten 3.000 m høje gletsjer forlader dejlige, højalpine nedfarter og 6 km skiruter bjerget. Ligeledes er Andermatt også et hotspot for freerider.

Det bulgariske Bansko har godt nok ingen gletsjer, men de 75 pistekilometer når op i 2.560 m højde og er i reglen snesikker. Ski Area Bansko er ét af de mest moderne skicentre i Østeuropa og råder over meget gode snekanoner. Et highlight er dalnedfarten, som med 16 km er verdens længste. Skiområdet blev for nylig kåret til Europas billigste skiområde af internetportalet Tripadvisor.

Blot Livignos beliggenhed i 1.816 m højde i Lombardiets nordlige del er en snegarant for sig. Den italienske skilandsby ligger på en højplateau mellem skibjergene Mottolino og Carosello 3000, hvor 115 pistekilometer inviterer til ren skifornøjelse. Tip: Livigno er en toldfri zone, hvor det er værd at shoppe!

For mere information og printbilleder, kontakt venligst:

TravelTrex GmbH Sarah Petersen presse-dk@traveltrex.com Tlf.nr: +49 89 88 11 67 http://presse.snowtrex.dk/newsroom/

Print Friendly and PDF
  • mandag, 02. februar 2015
  • Forfatter: Sarah Petersen
  • Kategori: Presse
SnowTrex Awards 2016: Udmærket skifornøjelse

Vintersportsfans anbefaler de mest populære indkvarteringer og ...

Endnu mere pistesjov uden kompromisser

Med et udvidet tilbud og en udbygget service til vante priser starter SnowTrex i ...

Top-skibyer til familier, par og grupper

Hvorhen rejser europæiske familier, par og grupper på skiferie? Skirejsearrangøren ...

Legender i sneen – 10 historiske skihelte

Enestående atleter som Franz Klammer, Hermann Maier eller Toni Sailer har præget den ...